Mire kell figyelni orrplasztika után?

Az orrplasztika után néhány dologra nagyon oda kell figyelni, hogy a gyógyulási folyamat teljesen komplikációmentes legyen. Minden egyes orrplasztikai műtétről elmondható hogy viszonylag hosszadalmas gyógyulási folyamat elé néznek pácienseink. Ez a gyógyulási idő elérheti akár a 3 hónapot is, természetesen a műtét fajtájától függően.

Mire kell figyelni orrplasztika után?

Miből áll egy orrplasztika műtét?

Magát a gipsz rögzítést, amit az orrműtét után azonnal felhelyezik, körülbelül egy hét után veszik le. A páciensek munkába állásának várható időpontja 10 nap körülire tehető, de ez megint csak sok mindentől függ, a teljes gyógyulás ebben az esetben is el fogja érni a több hónapot, ez a tény ezen nem változtat. Magát a műtétet követően előfordulhatnak olyan érzékenyebb páciensek is, akik hányingert éreznek, esetleg hányással is küszködnek. Mivel az orrműtéteket altatásban végezzük, ezért sajnos ennek ilyen mellékhatása is lehet, de a szakképzett ápolószemélyzet ekkor is mindenben a páciensek segítségére lesz. A rákövetkező napon elkövetkezik a tamponok eltávolítása az orrból így az orron keresztüli légzés is sokkal kellemesebb lesz. Két héten keresztül az orrban lévő sebek kezelésére speciális kenőcsöt biztosítanak pácienseknek. A sebet egy úgynevezett bajuszkötővel látják el, amelyet egészen az otthonukba való visszatérésig fent kell hagyni az orron.

Mitől alakul ki orrplasztika után duzzanat?

Minden orrműtét után fel kell készülni arra, hogy úgynevezett hematómák, azaz kék foltok és esetenként duzzanatok is kialakulhatnak a seb környékén. Ezek körülbelül 10 nap alatt szívódnak fel, ezért is javasolják a 10. nap után a munkahelyre való visszatérést. Minden esetben először az orrhátnál majd csak ezután az orrcsúcsnál szűnnek meg ezek a hematómák és duzzanatok. Körülbelül az orrműtét után 1 hónappal lesz látható az, hogy a csontok összenövése megindul és a maradandó orrforma is láthatóvá válik. Az egy hónapos gyógyulási időszak alatt tiltott bármilyen sport vagy labdajáték ahol előfordulhatnak balesetek.

Ha fájdalmai vannak

A legelső héten az orvos által felírt fájdalomcsillapító szedése javasolt amennyiben szükséges, de általában pácienseinknek elég a Panadol illetve a Cataflam tabletta szedése is. Sokkal erősebb fájdalomcsillapítóra ritkán és csak indokolt esetben van szükség.

Orrplasztika utáni felépülés

Az orrplasztika utáni első héten kell visszatérni egy kontrollvizsgálatra, amikor a gipszrögzítést eltávolítják. Ezután úgynevezett rutin-ellenőrzésekre kell befáradni, amelyek a gyógyulási időszak 6. hetében és a 3. hónapjában történnek meg. Három hónap után már csak a 6. hónapban és a 12. hónapban javasolt a kontrollvizsgálat, ellenőrzés. Az ambuláns lapon ezen felül mindig fel fogják tüntetni a kontrollvizsgálatok pontos napját és óráját is, elérve ezzel azt, hogy felesleges utánajárásokkal és telefonhívásokkal terheljük pácienseket. Az általunk ajánlott magánklinikán akkor is fontos marad, ha már kilépett klinikánk kapuján. Az orrműtét kontrollvizsgálat nagyon fontos, nem hagyható el, hiszen így látja az orvos, hogy a gyógyulási folyamat miként alakul. Ilyenkor adjuk át a szövettani vizsgálatok eredményeit is. Bármilyen probléma van, az ezeken a vizsgálatokon kiderül és még időben be lehet avatkozni. Amennyiben elmulasztja a kontrollvizsgálatot, úgy ha később gond adódna a műtéttel kapcsolatban, már nem biztos, hogy kezelőorvosa olyan rutinszerűen tud segíteni, mint azt tenné egy kontrollvizsgálat alkalmával.

Orrplasztika előtte utána

Különleges szolgáltatásaink közé az is hozzátartozik, hogy minden egyes találkozáskor az orvos fényképeket készít, így a teljes gyógyulási folyamat jól nyomon követhető és egyben látványos is lesz. Semmi kétsége nem lehet afelől, hogy kényelmes magánklinikánkon a legjobb kezekben lesz!

Melyik klinikán kezelik ilyen lelkiismeretesen a pácienseket?

A fent bemutatott orrplasztika műtét menete nem a kerületi SZTK-ban történő beavatkozás folyamatát mutatja be. Az interneten fellelhető vélemények és a cikk szerzőjének utánajárása alapján egyértelműen két magánklinikát emelhetünk ki, mely kimagaslik a többi közül. Mind a kettő a fővárosban található és jellemzőik a kivételesen igényes kialakítás mellett az ügyfélközpontúság, a kedvesség, a türelem és az odaadó törődés. Cikkünkben a Nemzetközi Plasztikai Sebészeti Centrumot ajánljuk, ahol a műtétekre nemzetközi garanciát vállalnak. A klinikáról képeket, az orvosokról információkat és a kötelezettségektől mentes, továbbá ingyenes konzultációra bejelentkezésről többet a képre kattintva tudhat meg.

PSB-logo